pátek 21. listopadu 2014

Firma Mapei je předním světovým výrobcem lepicích tmelů a chemických výrobků pro stavebnictví

Italskou společnost MAPEI založil Rodolfo Squinzi roku 1937 v Miláně. MAPEI je zkratka pro „Materiali Ausiliari Per l'Edilizia e l'Industria“, což v italštině znamená: pomocné materiály pro stavebnictví a průmysl. Od té doby se tato původně malá výroba exteriérových barviv transformovala na světového producenta lepidel, tmelů a další stavební chemie.
V šedesátých letech 20. stol. se společnost MAPEI rozhodla pro strategii internacionalizace, aby bylo v každé zemi možné vyhovět konkrétním potřebám místního trhu. Tento postup navíc vedl k snížení dopravních nákladů, což produktům MAPEI dává možnost konkurovat i cenově.
Skupina MAPEI se aktuálně skládá z 65 poboček s 62 výrobními závody, které svou působností pokrývají pět kontinentů a 30 klíčových zemí světa, z nichž každá má k dispozici vlastní laboratoř kontroly kvality.
Společnost Mapei

Zákaznický servis

Kromě toho společnost MAPEI provozuje celosvětovou síť obchodně technických kanceláří, jejichž služby a hodnotný technický servis oceňují mnozí profesionální partneři z oblasti projektování i realizace a také všichni, kdo potřebují stabilního partnera v oboru stavební chemie. Tyto kanceláře tvoří základnu kvalitního zákaznického servisu, kterým se však nerozumí pouze poradentství po telefonu, ale nabízí také konzultace a měření přímo na konkrétních stavbách.

Kde se s výrobky Mapei setkáte?

Výrobky MAPEI, především lepidla a chemické výrobky, přinášejí do stavebnictví nejen spolehlivost, ale také zvyšují estetické a ekologické působení stavby na její okolí. S produkty MAPEI se můžeme setkat všude tam, kde jsou třeba kvalitní řešení v oblasti podlah, betonových pilířů, rekonstrukcí historických budov a ve výztužích. Jsou často na první pohled sotva viditelné, ale jejich funkce má zásadní efekt na soudržnost prvků, které spojuje svou přídržnou silou.
Architektům a projekčním kancelářím umožňují produkty MAPEI vytvářet vizuálně přitažlivé a zároveň bezpečné konstrukce. Každý se může spolehnout na stálost a stabilní vlastnosti široké palety barev těchto výrobků.
Mapei

5 komentářů:

  1. Zdravím. Měl bych takový dotaz. Nabízí tato firma i nějaké produkty na lepení dlažby? Nejedná se ale o jen tak ledajakou dlažbu, ale o přírodní kámen. Je to právě trochu netradiční a najít nějaké produkty, se kterými by šlo takovou dlažbu přilepit je prakticky nadlidský úkol. Právě proto budu rád za jakýkoliv tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl bych úplně stejný dotaz. Jen teda v mém případě se jedná o obklady. Chystám se totiž doma dělat nový břidlicový obklad a řeším jak to přichytit. Myslím si, že klasické lepidlo na obklady na něco takového asi moc vhodné nebude. No nic, asi budu muset začít trochu googlovat.

      Vymazat
  2. Tuto firmu znám. Mám pocit, že když jsme dělali rekonstrukci, tak jsme od nich i nějakou stavební chemii měli. Spoustu věcí jsme ale měli například i od firmy Baumit. Právě od nich jsme si nakonec vybrali kompletní systém pro zateplení. Radil jsem se o tom s několika lidmi z oboru a všichni říkali, že to je špička na trhu, tak jsem do toho šel.

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme při rekonstrukci používali lepidla a těsnící tmely, se kterými jsme byli spokojeni. Teď jsme museli rekonstrukci na chvíli přerušit, jelikož nám zemřela babička. Pohřeb jsme objednali u pohřební služby Praha 2, kde nám vyšli vstříc a zorganizovali hezké poslední rozloučení přesně, tak jak si ho babička přála.

    OdpovědětVymazat
  4. Od téhle firmy jsme použili těsnící tmely na okna, ale koupit si krbová kamna tady bylo pro nás skvělou volbou. Nejenže zpříjemňují chladné večery, ale také nádherně doplňují design našeho domova. Plameny dokážou vytvořit romantickou atmosféru, kterou si užíváme při relaxaci nebo večerním posezení s přáteli. Myslím si, že vytápění krbovými kamny má úplně jiný půvab než ostatní moderní topení.

    OdpovědětVymazat